Veckans pizzor 17–23 okt

Funghi, 168 kr

Ingredienser: Färska kantareller + trattkantareller, fior di latte buffelmozzarella, rödlök, vitlök, grönkål, hasselnötter, timjan, olja, pecorino.

BeställÄt här

Amatriciana, 152 kr

Ingredienser: Guanciale (griskind), tomater, rödlök, pecorino.

BeställÄt här


Sugen på nåt annat? Kolla våra andra pizzor.

Veckans pizzor 4–16 okt

Funghi, 168 kr

Ingredienser: Färska kantareller + trattkantareller, fior di latte buffelmozzarella, rödlök, vitlök, grönkål, hasselnötter, timjan, olja, pecorino.

BeställÄt här

Boquerón, 158 kr

Ingredienser: Boquerones, fior di latte buffelmozzarella, körbärstomater, persilja.

BeställÄt här

Amatriciana, 152 kr

Ingredienser: Guanciale (griskind), tomater, rödlök, pecorino.

BeställÄt här

Veckans pizza 30 aug–18 sep

Amatriciana, 152 kr

BeställÄt här

**UPPDATERAT** Vi fortsätter servera Amatriciana under vecka 36–37, 6–18 september, med pecorino från hämtad från Amatrice. Den blev så bra.

Sugen på nåt annat? Kolla våra andra pizzor.


Att minnen och smak hör ihop vet vi nog alla om. Mina främsta smakminnen kommer från tiden jag spenderat i mitt älskade Roma. Det vackra i det enkla, med bra råvaror och genuint hantverk, förbryllar mig varje gång.

Att ha en favoriträtt kan låta larvigt. Ungeför som att ha en favoritlåt. Men jag har en favoriträtt och den har alltid varit pasta Amatriciana.

Därför blir jag extra upprörd och ledsen över jordbävningarna i centrala Italien. Förutom alla invånare som fått sätta livet till har även staden Amatrice fått se sig själv i ruiner.

Rätten Amatriciana, som kommer just från Amatrice, får oss att minnas den vackra staden. Vi minns Amatrice och hedrar alla offer genom servera en Amatriciana-pizza på 800 grader. Precis som den ska serveras. Med tomat, guanciale (griskind) och Pecorino Romano.

Vi la till rödlök.

Veckans pizza 17 maj–5 juni 2016

Boquerones, 162 kr

Sardiner, sardiner, sardiner. På modet nu tydligen, säger kultureliten, så vi kör vidare en vecka till. Eller så länge sardinerna räcker.

Ingredienser: Boquerones, olive di taggiasche, körsbärstomater, rödlök, persilja och fior di latte buffelmozzarella.

BeställÄt här

Sugen på nåt annat? Kolla våra andra pizzor.

Boquerones från pizzerian 800 grader

Eat them sardins, eat them good.

Veckans pizza 10–15 maj 2016

Boquerones, 162 kr

En tidigare bekant gör entré den här veckan. Temat är sardiner från Italien. De är inlagda i smaskig vinäger och du kommer att älska det.

Ingredienser: Boquerones, olive di taggiasche, körsbärstomater, rödlök, persilja och fior di latte buffelmozzarella.

BeställÄt här

Sugen på nåt annat? Kolla våra andra pizzor.

Boquerones från pizzerian 800 grader

Och så här ser den ut.

Veckans pizza 15–20 mars 2016

Primavera, 150 kr

BeställÄt här

Det är årets varmaste vecka, åtminstone enligt vad man sa förra veckan. (Håll tummarna.) Vi välkomnar våren med veckans pizza. Kryddar gör vi med både grillat och rostat. Kom in, få en smakbit och ett glas vin till.

Ingredienser: Fior di latte buffelmozzarella, rödlök, grillad paprika, rostad tomat, basilika, citron, hasselnötter och Parmigiano-Reggiano (parmesanost).

Primavera från pizzerian 800 grader

Primavera, vecka 11. Bilden överst visar renässansmålaren Sandro Botticellis tolkning.

Sugen på nåt annat? Kolla våra andra pizzor.